You, the petitioner
S900x600 2bdd9a4ea5fbcaa29fa84f5a46612332

Laat het groene hart niet barsten

1,355 signatures

Deze petitie is bedoeld om olie en gaswinning in z.g. 'kleine velden' in en rondom het Groene Hart tegen te gaan. Het boren en fracken is daar onverantwoord. De risico's voor welzijn en veiligheid van inwoners in deze (dichtbevolkte) gebieden zijn onacceptabel. Teken de petitie! Alvast bedankt !

Petition

We

Burgers van Nederland

 

observe

  • Wij stellen vast dat de risico's die de gas- en oliewinning met zich meebrengt, voor omgeving, milieu en mensen ONACCEPTABEL zijn.

  • Er is GEEN DRAAGVLAK voor boren en fracken naar olie en gas in het Groene Hart.

 

and request

Regering, Kabinet en Parlement, in het bijzonder de minister van Economische Zaken, om geen nieuwe vergunningen af te (laten) geven voor het winnen van olie en gas in het Groene Hart en reeds afgegeven vergunningen in te (laten) trekken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-31 
Website:

History

Signatures

Updates

Protest tegen gaswinning Groene Hart heeft zin

Minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD) kan niet zomaar het regioprotest tegen gasboringen in het Groene Hart terzijde schuiven.

Dat stelt Marcel Boogers, bijzonder hoogleraar regionaal bestuur aan de Universiteit Twente. Zes gemeenten, twee provincies en twee waterschappen protesteren gezamenlijk tegen de dreigende boringen naar olie en gas bij onder meer Haastrecht en Woerden.

https://www.ad.nl/groene-hart/protest-tegen-gaswinning-groene-hart-heeft-zin~ad1e4c54/.

2017-09-29

Zuid Holland steunt Woerden in strijd tegen gasboringen

Woerden TV 29 juni 2017 -Woerden krijgt steun van de provincie Zuid-Holland in de strijd tegen gasboringen onder de gemeente. Zuid-Holland heeft zich vanmiddag principieel uitgesproken tegen gaswinning.

+Read more...
2017-06-29

Woerdense lobby tegen boren naar gas vindt gehoor in 'Den Haag'

Algemeen Dagblad 28 juni 2017: Burgemeester en wethouders stellen tevreden vast dat Woerden op de kaart staat als het gaat om het boren naar gas onder de wijk Molenvliet. ,,Het is inmiddels wel een dingetje.’’

Diverse actualiteitenrubrieken op televisie die landelijk aandacht vragen voor (...) Lees verder.

2017-06-29